Необходими продукти:
1 пиле
1 глава кромид лук
5 скилидки чесън
1 обелен домат
пипер меланж (или черен пипер)
сол на вкус
магданоз
2 супени лъжици къри
1 супена лъжица горчица
1 и 1/2 чаша ориз
бахар
сол
Начин на приготвяне:
Сложете лука, чесъна, магданоза и домата в блендер и ги нарежете на ситно. Нарежете пилето, подсушете го и го осолете добре. Поръсете го с пипер, добавете и горчицата и ги разпределете хубаво по всички парченца пиле.
В тиган сипете малко олио да се загрее и прибавете кърито да се запържи леко, после пуснете и смлените в блендера продукти. Запържете леко и тях на слаб котлон и добавете пилето. Покрийте тигана с капак и задушете ястието за 3-4 минути.
После прибавете 2 чаени чаши вода към него и задушавайте пилето до готовност, нагласете котлона на средна към слаба степен. Когато то стане крехко и месцето се отделя от костите, това е знак, че скоро ще сядате на масата.
Докато пилето къкри, сварете ориза в подсолена вода с 2-3 зрънца бахар. Изцедете го от водата и сервирайте ориза, полят с къри сос, и покрит с крехките парченца пилешко.
Пиле с къри
Очаква ни уикенд на угощенията
18862