Необходими продукти:
4 бр. пилешки гърди
За маринатата:
150 мл кокосово мляко
настъргана кора и сокът от 1/2 лимон
1 чаена лъжичка къри
щипка сол
За гарнитурата:
1 портокал
1 супена лъжица кафява захар
30 мл уиски
Начин на приготвяне:
В купа смесваме продуктите за маринатата. Разрязваме пилешките гърди през средата по ширина. Начукваме ги леко, а ако желаете, нарежете месото на филенца.
Потапяме късчетата в маринатата, покриваме ги с фолио и ги оставяме да престоят в хладилника за няколко часа. След този период загряваме тиган с незалепващо покритие и поставяме филето да се изпече, като го обръщаме периодично.
За финал нарязваме портокала на шайби с дебелина около 1 см. Слагаме ги в загрят тиган, а в момента, в който се зачервят ги изпичаме и от другата страна. Поръсваме ги със захарта и уискито и сме готови с днешната кулинарна задача.
Пиле с кокосово мляко и карамелизирани портокали
Здравословна екзотичност
7019