Необходими продукти за 4 порции:
1 пиле
1 кг пресни домати
1 глава лук
1 чушка
100 г маслини (без костилките)
5–6 с. л. олио
4–5 с. л. брашно
6 стръка магданоз
1 ч. л. сол
1 в. ч. бяло вино
1/2 ч. л. естрагон
1/4 ч. л. захар
Начин на приготвяне:
1. Измитото и почистено пиле се реже на 8 порции, овалва се в брашно и се запържва до златисто в голяма тенджера с нагорещеното олио.
2. Лукът се обелва, измива се, нарязва се и се слага при запържените парчета пиле. Налива се виното и се оставя да ври, докато се изпари наполовина.
3. Доматите се смилат в кухненски робот или се настъргват на ренде и се изсипват в тенджерата. Слага се нарязаната на ивици чушка, ястието се посолява, поръсва се със захарта, похлупва се и се оставя да къкри около 20 минути на тих огън.
4. Добавят се естрагонът и маслините, вари се около 10 минути и се поръсва със ситно нарязания магданоз. По желание пилето може да се обезкости, преди да се сервира.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!