Необходими продукти:
1 пиле
1 глава кромид лук
5 скилидки чесън
1 обелен домат
пипер меланж (или черен пипер)
сол на вкус
магданоз
2 с.л. къри
1 с.л. горчица
ориз
бахар
сол
Начин на приготвяне:
Сложете лука, чесъна, магданоза и домата в блендер и ги смелете на ситно. Нарежете пилето, подсушете го и го осолете добре. Поръсете го с пипер, сложете и горчицата и ги разпределете добре по всички парченца пиле.
В тиган сипете малко олио да се загрее и прибавете кърито да се запържи леко, после прибавете и смлените в блендера продукти.
Запържете леко и тях на слаб котлон и добавете пилето. Покрийте ги с капак и задушете за 3-4 минути.
После добавете 2 чаени чаши вода към ястието и задушавайте пилето до готовност, нагласете котлона на средна към слаба степен. Когато то стане крехко и месцето се отделя от костите, това е знак, че скоро ще сядате на масата.
Докато пилето къкри, сварете ориз (около 1 и 1/2 чаена чаша) в подсолена вода с 2-3 зрънца бахар. Изцедете го от водата и го сервирайте, полят с къри сос и покрит с вкусни парчета крехко пиле.
Пиле къри
Ах, че добро гастрономическо попадение
27402
Необходими продукти