Продукти:
800 г свинско каре (цяло парче, без кост)
1 кафена чаша дижонска горчица
1 супена лъжица бял сусам
1 супена лъжица маково семе
олио, масло
сол и черен пипер
половин кофичка кисело мляко
2 супени лъжици майонеза
чесън
магданоз
Приготвяне:
Загрейте в тиган смес от олио и масло, след което запържете месото от всички страни до златисто. Извадете го от тигана, поръсете със сол, черен пипер и намажете отгоре с плътен слой горчица.
Притиснете овкусената с горчица част на месото в смес от сусам и маково семе. Поставете в поръсена с олио тавичка и изпечете ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.
Нарежете месото на тънки филийки и го поднесете със сос, приготвен от разбито кисело мляко, майонеза, горчица, счукан чесън, ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус.
Печено свинско каре с маково семе
Един достоен претендент за коледната трапеза
20071