Необходими продукти:
1 цяло пиле
2 моркова
2-3 средни пресни картофа
1 пакетче краве масло
100 мл бяло вино
2-3 стръка целина
мащерка
босилек
магданоз
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Оставяме маслото да омекне напълно и го разбъркваме със сол, черен пипер и нарязаните зелени подправки. После измиваме пилето и го подсушаваме.
Осоляваме месото много добре и го намазваме обилно с билковото масло. Слагаме от него и във вътрешността на пилето.
Идва ред да го изпечем в тава за 20 минути на 200 градуса. След това намаляваме фурната на 170 градуса и добавяме морковите и картофите (овкусени със сол и черен пипер). Към тях прибавяме виното и цели стръкове целина.
Печем според големината на пилето (средно около час и половина), а по време на печенето периодично обливаме пилето с мазнината от соса.
Печено пиле с билково масло и още нещо
Любовта на повечето от нас се удвоява с такива ястия
16662