Печени пилешки бутчета с домати

И маскарпоне

Печени пилешки бутчета с домати
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Съблазнителният вкус на това ястие се дължи най-вече на забележително добрата комбинация между маскарпоне, пармезан и домати, обогатена с пикантните нотки на горчицата. Определено си заслужава да се преборите с малко пипкавото отделяне на кожата.

Необходими продукти за 4 порции:
8 пилешки долни бутчета
500 г чери домати
150 г маскарпоне
1 ч. л. дижонска горчица
2 с. л. настъргано пармиджано
5 листенца розмарин, ситно нарязани
4 с. л. зехтин
морска сол

Начин на приготвяне:

1. Маскарпонето се разбърква с горчицата, пармезана, розмарина и малко сол и пипер на вкус.

2. Бутчетата се освобождават от кожата, под нея се слага от плънката и отново се покрива с кожата. Слагат се в тавичка във фурна, загрята на 200° С, и се запичат 15 мин. В тавичката се добавят доматчетата, поръсват се със зехтина, морска сол и шарен пипер на вкус и всичко се пече още 25 мин.

3. Бутчетата се сервират, гарнирани с печените доматчета.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти