Съблазнителният вкус на това ястие се дължи най-вече на забележително добрата комбинация между маскарпоне, пармезан и домати, обогатена с пикантните нотки на горчицата. Определено си заслужава да се преборите с малко пипкавото отделяне на кожата.
Необходими продукти за 4 порции:
8 пилешки долни бутчета
500 г чери домати
150 г маскарпоне
1 ч. л. дижонска горчица
2 с. л. настъргано пармиджано
5 листенца розмарин, ситно нарязани
4 с. л. зехтин
морска сол
Начин на приготвяне:
1. Маскарпонето се разбърква с горчицата, пармезана, розмарина и малко сол и пипер на вкус.
2. Бутчетата се освобождават от кожата, под нея се слага от плънката и отново се покрива с кожата. Слагат се в тавичка във фурна, загрята на 200° С, и се запичат 15 мин. В тавичката се добавят доматчетата, поръсват се със зехтина, морска сол и шарен пипер на вкус и всичко се пече още 25 мин.
3. Бутчетата се сервират, гарнирани с печените доматчета.