Печени пилешки бутчета

Кой ли не ги харесва

Печени пилешки бутчета
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Продукти за бульона:

3 бр. пуешки бута
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 картоф
връзка магданоз
черен пипер
сол
зехтин

Продукти за печенето:
1 ч.л. горчица
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
5 скилидки чесън
1 морков
2 стръка прясна мащерка
50 г масло
2 черпака от бульона
1 ч.ч. качествено бяло вино

Начин на приготвяне:
Измийте бутчетата и ги сложете в тенджера под налягане. Добавете един нарязан на парчета лук, скилидките чесън, един морков, връзка магданоз, сол, черен пипер и струйка зехтин. Налейте вода, така че да ги покрие и ги сварете за 1 час. 

Извадете месото внимателно от тенджерата под налягане и го прехвърлете в йена или гювеч. 
Намажете бутчетата с горчицата, поръсете обилно с червен пипер и поръсете с листенца мащерка. Нарежете един морков и пуснете няколко цели скилидки чесън. Поръсете и с черен пипер.

Прецедете бульона и налейте 1 пръст от него в съда при бутчетата. Долейте и 1 ч.ч. бяло вино.
Сложете няколко бучки масло, затворете капака и печете на загрята на 200 градуса фурна около 20 минути, след това отворете капака, поставете по бучка масло върху бутчетата и запечете за още 15 минути, докато добият златист загар.

С домашния пуешки бульон направете гарнитура ориз и поднесете пуешкото месо, върху ориза и полейте със соса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти