Продукти за бульона:
3 бр. пуешки бута
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 картоф
връзка магданоз
черен пипер
сол
зехтин
Продукти за печенето:
1 ч.л. горчица
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
5 скилидки чесън
1 морков
2 стръка прясна мащерка
50 г масло
2 черпака от бульона
1 ч.ч. качествено бяло вино
Начин на приготвяне:
Измийте бутчетата и ги сложете в тенджера под налягане. Добавете един нарязан на парчета лук, скилидките чесън, един морков, връзка магданоз, сол, черен пипер и струйка зехтин. Налейте вода, така че да ги покрие и ги сварете за 1 час.
Извадете месото внимателно от тенджерата под налягане и го прехвърлете в йена или гювеч.
Намажете бутчетата с горчицата, поръсете обилно с червен пипер и поръсете с листенца мащерка. Нарежете един морков и пуснете няколко цели скилидки чесън. Поръсете и с черен пипер.
Прецедете бульона и налейте 1 пръст от него в съда при бутчетата. Долейте и 1 ч.ч. бяло вино.
Сложете няколко бучки масло, затворете капака и печете на загрята на 200 градуса фурна около 20 минути, след това отворете капака, поставете по бучка масло върху бутчетата и запечете за още 15 минути, докато добият златист загар.
С домашния пуешки бульон направете гарнитура ориз и поднесете пуешкото месо, върху ориза и полейте със соса.