В рецептата може да използвате меко козе сирене, толкова меко, че да може да се маже на филия.
Ако не обичате козе сирене, може да го замените с крем Филаделфия.
Необходими продукти:
· 4 големи картофа
· 500 г гъби
· 200 г меко козе сирене
· 1 шалот
· няколко репички
· сол, черен пипер, зехтин
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват, подсушават, намазват се със зехтин и се увиват поотделно в алуминиево фолио.
Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, като времетраенето зависи разбира се, от големината и сорта на картофите. Нужни са все пак около 50 минути.
През това време шалотът се нарязва на полумесици, гъбите се почистват, ако се налага разполовяват и заедно се запържват леко в зехтин. Като са полуготови, се добавя козето сирене и се разбърква докато се разтвори.
Подправя се със сол и черен пипер.
След като картофите се изпекат фолиото се премахва и картофите се разполовяват по дължина. В разреза се слага от гъбената смес и от нарязаните репички.
За декорация може да се използва див лук.