Необходими продукти:
*скумрия
*домати
*кромид лук
*чесън
*магданоз
*копър
*хималайска сол
*черен пипер
*прясно изцеден лимонов сок
*доматено пюре
*зехтин
Начин на приготвяне:
Изчистете рибата добре и направете дълбок джоб в областта на корема. Осолете я от всички страни и я поръсете с черен пипер. Обелете доматите и ги нарежете на малки кубчета.
Нарежете и лука на лентички, а скилидките чесън - на дребно.
В дълбок съд сложете доматите, лука, чесъна, нарязания магданоз и копър и овкусете със сол и черен пипер.
На дъното на тава сложете алуминиево фолио и го подгънете от всички страни, за да не изтича сока на рибата по време на печене.
Напълнете скумрията с плънката. Полейте я с прясно изцеден лимонов сок и зехтин.
Печете на 200 градуса до зачервяване на кожата на рибата.