Необходими продукти:
скумрия
домати
кромид лук
чесън
магданоз
копър
хималайска сол
черен пипер
прясно изцеден лимонов сок
доматено пюре
зехтин
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибата добре и правим дълбок джоб в областта на корема. Осоляваме скумрията от всички страни и я поръсваме с черен пипер.
Обелваме доматите и ги нарязваме на малки кубчета, лука на лентички, а скилидките чесън - на дребо.
В дълбок съд слагаме доматите, лука, чесъна, нарязаният магданоз, копъра и овкусяваме със сол и черен пипер.
На дъното на тава постиламе алуминиево фолио и го подгъваме от всички страни, за да не изтича сокът на рибата по време на печене.
Напълваме скумрията с плънката и я поливаме с прясно изцеден лимонов сок и зехтин. Печем ястието на 200 градуса до зачервяване на кожата на рибата.
* Не сме написали точния грамаж и брой риби, защото те зависят от това - за колко души ще готвим.
Печена скумрия с плънка
Нека сме полезни
18830