Продукти:5 големи картофа
150 г кашкавал
50 г сирене
40 г масло
60 мл прясно мляко
100 г шунка
300 г салата "Снежанка"
1 домат
2-3 супени лъжици лютеница
сол на вкус
Приготвяне:
Измийте добре картофите и ги сварете в подсолена вода. След това сложете алуминиево фолио на котлона и ги запечете, за да се получи ефектът на "жарта". Разрежете ги наполовина и издълбайте вътрешността им. Тази част, която остане, пък смесете с млякото, маслото, сиренето и кашкавала.
Намажете основата на издълбаните картофи с лютеница, добавете ред шунка (нарязана на парченца), ред пюре, шунка и пак пюре. За финал покрийте със салата "Снежанка" и резен домат. Хубаво е ястието да се поднесе топло, а салатата отгоре - студена, за да се получи добър контраст.
Печен картоф с плънка
Да запълним сетивата си с това кулинарно изкушение
33548