Необходими продукти за две порции:
1 чаша паста по избор
1 л вода
2 ч.л. сол
1 с.л. оцет
1 глава лук
50-60 мл зехтин
100 г зелен фасул
бял пипер
2 скилидки чесън
1 с.л. соев сос
300 г пилешки гърди
1 домат
5-6 стръка магданоз
За фъстъчения дресинг:
1 с.л. фъстъчено масло
1 с.л. зехтин
1 с.л. светъл оцет
1 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в подсолена и подкиселена вода. Изплакнете със студена вода, отцедете и поръсете с малко зехтин.
Сложете на котлона да загрява тиган със зехтин. Запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете зеления фасул и чесъна, налейте соевия сос, задушавайте още малко. П
рехвърлете зеленчуците в чиния. В освободения тиган сипете зехтин и изпържете нарязаното на тънки листчета и овкусено със сол и пипер пилешко.
Разбийте фъстъченото масло със зехтина, добавете оцета и соевия сос.
В голям тиган затоплете пастата с пилешкото и зеленчуците. Залейте с дресинга, гарнирайте с нарязани домат и магданоз.
Още интересни рецепти можете да видите и на www.cooktime.tv.