Паста с лек и бърз доматен сос

Как да я приготвим

Паста с лек и бърз доматен сос
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Доматеният сос за паста има онази непреходна стойност в италианската домашна кухня, като например пилешката супа в нашата.

Тази рецепта, поднесена от шеф –готвач Ивелина Иванова, не изисква нищо специално освен истински вкусни домати – всъщност, това в днешно време си е доста специално изискване.

Необходими продукти за 4 порции:
60 мл зехтин
8 средни домата
2 скилидки чесън, ситно нарязани
3 с. л. листа босилек, накъсани
50 г настърган пармезан
500 г плоска паста, например лингуини
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1.Доматите се обелват и се нарязват на парчета.

2.Дълбок тежък тиган се загрява. Налива се зехтинът и се слага чесънът. Разбърква се на умерен огън. Не бива да се зачервява.

3.Сипват се доматите, котлонът се засилва и се варят 5-6 мин. при непрекъснато разбъркване. Посоляват се на вкус. Могат да се пасират частично или изцяло. Слага се 1/2 от босилека.

4.Пастата се сварява според инструкциите на опаковката, ако е сушена, и 3 мин., ако е прясна. Отцежда се и се добавя към соса. Разбърква се.

5.Поднася се, поръсена с останалия босилек и полята със струйка зехтин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти