Необходими продукти:
250 г паста
15 печурки
1 глава кромид лук
2 шепи ситно нарязан спанак
сух риган
черен пипер
сол на вкус
1 чаена чаша течна готварска сметана
100 г крема сирене "Филаделфия"
малко прясно настъргана лимонова кора
прясно настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Запържваме гъбите и лука до зачервяване на гъбите и омекване на лука.
Намаляваме котлона, слагаме сметаната, крема сиренето, лимоновата кора, ригана и спанака.
Оставяме продуктите на слабия котлон за около 5 минути, докато постоянно ги разбъркваме, след което ги махаме от огъня и ги овкусяваме със сол и черен пипер.
Идва ред да сварим пастата, според указанието на опаковката, и да прибавим зеленчуците. Сервираме ястието с прясно настърган пармезан.
Паста с гъби, спанак и пармезан
Италианска афера с щастлив край
20361