Този птичи овален продукт участва в безброй специалитети и вкусният му ефект почти винаги оставя приятни спомени в съзнанието ни. Да видим дали ще го харесате и приготвен по следния начин. Но както винаги, първо се заредете с нужните съставки.
Продукти:
4 твърдо сварени яйца
20 г шунка и 20 г настърган кашкавал
щипка риган
масло, колкото лешник
1 чаена лъжичка накълцани зелени подправки
1 чаена лъжичка нишесте
3 супени лъжици бяло вино
черен пипер
За панировката:
брашно
яйце
галета
За соса:
4 жълтъка
4 супени лъжици олио
4 супени лъжици горчица
сок от половин лимон
настъргана кора от половин лимон
1 скилидка пресован чесън
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете шунката на ситно и я запържете за кратко в маслото. Поръсете я с нишестето и налейте бялото вино. Прибавете кашкавала и бъркайте докато се стопи. Накрая овкусете със зелените подправки. Разрежете яйцата на половинки и внимателно извадете жълтъците. Напълнете ги с вече приготвената плънка и ги слепете две по две.
Панирайте ги в последователност брашно - яйце - галета и ги изпържете в маслена баня. В дървено хаванче сложете всички съставки за соса и разбъркайте до гладкост. Поднесете яйцата с прясна салата, заляти със соса.