Паниран смилянски фасул

Да заложим на традициите

Време за апетитни удоволствия
Снимка: vremezagotvene.bg
5 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
100 г смилянски фасул
сол
1 морков
1/2 червена люта чушка
стръкчета джоджен
малка глава лук, необелена
3-4 с.л. брашно
2 щипки черен пипер
щипка сух джоджен
2 яйца
олио за пържене

За сервиране:
листа прясна зелена салата
кръгчета домат
чили сос, по желание
стръкче пресен джоджен

Начин на приготвяне:
Сложете на котлона тенджера с 1 л вода, сол, стръкчета джоджен, моркова (цял), лютата чушка и лука (заедно с обелките). Прибавете фасула, захлупете и сварете до омекване. Изплакнете със студена вода и отцедете.

Във висок съд загрейте олио. В купа сипете брашното, сол, черен пипер и сух джоджен. Оваляйте зърната фасул. След това ги потапяйте в разбитите яйца и ги изпържете. Отцедете върху домакинска хартия и по желание украсете със зелена салата или домат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти