Необходими продукти:
100 г смилянски фасул
сол
1 морков
1/2 червена люта чушка
стръкчета джоджен
малка глава лук, необелена
3-4 с.л. брашно
2 щипки черен пипер
щипка сух джоджен
2 яйца
олио за пържене
За сервиране:
листа прясна зелена салата
кръгчета домат
чили сос, по желание
стръкче пресен джоджен
Начин на приготвяне:
Сложете на котлона тенджера с 1 л вода, сол, стръкчета джоджен, моркова (цял), лютата чушка и лука (заедно с обелките). Прибавете фасула, захлупете и сварете до омекване. Изплакнете със студена вода и отцедете.
Във висок съд загрейте олио. В купа сипете брашното, сол, черен пипер и сух джоджен. Оваляйте зърната фасул. След това ги потапяйте в разбитите яйца и ги изпържете. Отцедете върху домакинска хартия и по желание украсете със зелена салата или домат.
Паниран смилянски фасул
Да заложим на традициите
14358