Необходими продукти:
150-200 г едър зрял боб
2-3 супени лъжици джоджен
черен пипер
лют червен пипер
сол
олио за пържене
панировка Pâte à frire
Начин на приготвяне:
Измиваме добре боба под течаща вода. Поставяме го в тенджера, наливаме студена вода, колкото да го покрие, и го слагаме на котлона. След като водата заври, я изхвърляме и наливаме отново студена вода.
Варим боба почти до готовност. Трябва да внимаваме да не се развари. Отцеждаме го от водата и го оставяме да се охлади. През това време приготвяме панировката. Към сместа от жълтъци, брашно и прясно мляко прибавяме подправките на вкус и я оставяме да почине около 30 минути.
Може да се добавят и други подправки, бобът определено "носи" на повечко подправки. След това прибавяме разбитите на сняг белтъци, разбъркваме и можем да пристъпим към паниране на боба.
Поставяме част от бобчетата в панировката, овалваме ги добре и с помощта на чаена лъжичка ги пускаме в сгорещената мазнина. Пържим ги от двете страни, докато придобият златист цвят. По желание можем да сервираме ястието с някакъв сос - кетчуп, дресинг от оцет, олио и чесън, майонеза и т.н.
Паниран боб
Спомен за нещо апетитно
34367