Необходими продукти за 4 порции:
за тестото:
350 г брашно
200 г кисело мляко
1 с. л. сода за хляб
1 с. л. краве масло
2 яйца
200 г кашкавал
мазнина за тавата
за плънката:
450 г пилешко филе
300 г кисели краставички
300 г пушено сирене
4–5 стръка магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. От брашното и разбитата в киселото мляко сода се замесва тесто. Добавя се разтопеното масло и се оформя топка. Разточва се и се разстила на дъното и по стените на намазнен съд, а тестото, което остава извън тавата, не се изрязва, а се оставя.
2. Пилешкото се нарязва на жулиен и се смесва в купа с нарязаните на кубчета краставички, наситненото пушено сирене, сол на вкус и магданоза, нарязан на ситно. Плънката се разпределя върху пая и той се покрива със стърчащите от тавата краища. Намазва се с разбитите яйца.
3. Паят се пече 25 минути в предварително сгорещената до 190 градуса фурна. Малко преди да се извади от фурната, се поръсва с настъргания кашкавал и се пече още 5 минути до златисто.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Картофени палачинки с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко