За закуска тази сутрин ви предлагаме да си забъркате вкусен омлет със сьомга.
Продукти:
2 яйца
1 стрък зелен лук, фино нарязан
75 гр пушена сьомга
50 гр сирене тип средно зряла Моцарела или Гауда, нарязано или настъргано
сух копър на вкус
Начин на приготвяне:
Загряваме тигана с малко зехтин или масло. Задушаваме лука за около 1 мин. Разбиваме яйцата, като при тях слагамеи копъра. Изливаме ги в тигана и печем омлета, докато ръбовете започнат да се поотлепят. Обръщаме го с шпатула.
Върху едната му половина натрошаваме пушената сьомга и отгоре поръсваме с настърганото сирене. Покриваме тази половина с другата и печем омлета още 1-2 мин на много слаб огън. Сервираме с препечен хляб, намазан с масло. Не е нужно да слагате сол, тъй като пушената сьомга и сиренето са солени.