Необходими продукти:
2 големи яйца
2 супени лъжици студена вода
7-8 тънки кръгчета тиквичка
1/2 домат
50 г сирене
50 г кашкавал
1 супена лъжица зехтин
сол и черен пипер на вкус
2-3 листчета пресен босилек
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в тиган с незалепващо покритие. Слагаме кръгчетата тиквичка и ги обръщаме, щом променят цвета си. Нареждаме отгоре шайбите домат.
Нека зеленчуците да се задушат за 2-3 минути и после поръсваме натрошеното сирене. Разбиваме яйцата със студената вода, посоляваме ги, добавяме прясно смлян черен пипер и ги заливаме върху зеленчуците, без да ги разбъркваме.
Похлупваме тигана с капак и оставяме яйцата да се стегнат за около пет минути. Украсяваме ястието с листенцата пресен босилек и прибавяме настъргания кашкавал. Дръпваме омлета от огъня, когато кашкавалът се разтопи.
Омлет с тиквички и домати
Разкошна комбинация
16032