Необходими продукти (за 1 порция):
2 яйца
100 г гъби
50 г бекон
1 глава лук (около 50 г)
масло
сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на полумесеци, гъбите на филийки, а беконът на тънки парченца.
Всеки от продуктите се запържва поотделно в масло и след готовност се изважда от тигана.
Към яйцата прибавяме сол и разбиваме добре с миксер. Изсипваме яйцата в леко намаслен тиган (ако е с незалепващо покритие, е най-добре).
Когато яйцата са почти стегнали, поръсваме с предварително приготвената плънка, посоляваме на вкус и сгъваме омлета.
Оставяме го за още около минута на котлона, след което го изваждаме от тигана и сервираме с гарнитура от пресни зеленчуци.