Необходими продукти (за 1 порция):
2 яйца
100 г гъби
50 г бекон
1 глава лук (около 50 г)
масло
сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на полумесеци, гъбите на филийки, а бекона на тънки парченца. Всеки от продуктите запържваме поотделно в масло и след готовност го изваждаме от тигана.
Към яйцата прибавяме сол и ги разбиваме добре с миксер. Изсипваме ги в леко намаслен тиган (ако е с незалепващо покритие, би било чудесно). Когато яйцата са почти стегнали, ги поръсваме с предварително приготвената плънка, посоляваме ястието на вкус и сгъваме омлета.
Оставяме го за още около минута на котлона, след което го изваждаме от тигана и сервираме с гарнитура от пресни зеленчуци.
Омлет с бекон, гъби и лук
Бърз лек за облекчаване на глада
11907