Необходими продукти за 4 порции:
800 г агнешки комплект
120 мл зехтин
1 връзка пресен лук
100 мл бяло вино
4–5 стръка копър
8 яйца
4 стръка мента
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Агнешкия комплект сварява, оставя се да се охлади и се нарязва на кубчета.
2. Пресният лук се нарязва наситно и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавят се нарязаните субпродукти и всичко се запържва. Налива се бялото вино и се оставя да къкри около 10 минути, под капак, докато се изпари.
3. Яйцата се разбиват добре с бъркалка (може и миксер), копърът се нарязва и се добавя към тях. Овкусява се със сол и черен пипер. Сместа се сипва в тиган. Бърка се леко и съда се слага в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 8 минути.
4. Готовият омлет се обръща върху чиния, поръсва се с нарязана мента и се поднася веднага.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!