Необходими продукти:
4 тиквички
3 яйца
120 мл. готварска сметана
120 мл. прясно мляко
3 скилидки чесън
шепа прясна мащерка
500 г сирене моцарела (два пакета)
30 мл. зехтин
сол и пипер меланж
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките добре и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см.
Поръсете ги със сол и черен пипер. Не е необходимо да ги отцеждате. Нарежете и моцарелата на филии.
Подредете тиквичките и моцарелата в съд за печене ветрилообразно.
В купа разбийте с тел яйцата, сметаната, прясното мляко, стиснатия чесън, прясната мащерка, зехтина, солта и черния пипер.
Залейте ястието и печете около 50 минути на 200 градуса.