Необходими продукти за 3 порции:
400 г телешки шол
100 мл олио
За маринатата:
1 ч.л. лют червен пипер
3-4 с.л. тъмен соев сос
2 ч.л. кафява захар
2 с.л. печен сусам
голяма щипка черен пипер
1 с.л. сусамово олио
1 скилидка чесън
50 мл олио
1 глава червен лук
2 стръка праз
1 морков
За гарнитура:
100 мл олио
1 чаша дългозърнест ориз
щипка сол
голяма щипка захар
1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
В купа разбийте съставките на маринатата. Добавете нарязаните лук, праз и морков. Нарежете месото на тънки листчета. Сложете го в маринатата, разбъркайте. Оставете да престои за час-два.
Сложете уок или обикновен тиган със 100 мл олио да загрява. Изпържете месото с маринатата и зеленчуците.
Сложете тенджера със 100 мл олио да загрява. Пържете ориза няколко минути, налейте вода, малко сол, захар и оцет. Щом се свари, го изплакнете със студена вода.
Сервирайте месото с ориза и по желание украсете с пера див лук и чили сос.
Огнено месо
Ето и как да го приготвим
11219