Едва ли има човек по нашите географски ширини, който не харесва мусака. Следващата рецепта е различна от класическата за това блюдо, но може да ви хареса, така че експериментирайте смело.
Необходими продукти:
200 г макарони
250 г кайма
2-3 домата
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
2-3 супени лъжици брашно
сол
Начин на приготвяне:
Макароните се варят 4-5 мин в подсолена вода. Оставят се за 10-тина минути да се надуят и след това им се отцежда водата. Изсипват се в тавичка и се поръсват с 1 чаена лъжичка сол.
Доматите се обелват и се нарязват на дребно, поставят се в тавата над макароните. Пече се на 120-140 градуса, докато поомекнат доматите, разбърква се и се пече още малко. Докато трае печенето, се запържва каймата в тиган с малко вода, за да стане на зрънца.
Приготвя се и заливката от яйцата, млякото, брашното и щипка сол. Когато доматите се поразкашкат и се смесят добре с макароните, се покриват с каймата, пече се още 10-тина минути и се залива с приготвената смес. Пече се, докато коричката стане златиста.
Споделете вашите рецепти на Edna@netinfocompany.bg