Морски дарове на скара

Скариди и калмари

Морски дарове на скара
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Време за приготвяне: 30 минути

Необходими продукти за 4 порции:

10–12 скариди
20 шайби калмари
2 червени чушки
50 г сушени кайсии
2–3 стръка магданоз
1–2 стръка мащерка
50 г пармезан на прах
сол на вкус

за маринатата:

50 мл зехтин
30 мл лимонов сок
10 г морска сол
2 щипки бял пипер
3–4 листа мента
микс от пресни билки на вкус

за канапето:

200 г ориз
1 щипка шафран
1 с. л. сол
3 с. л. захар
50 г краве масло

Начин на приготвяне:

1. В подходяща купичка се смесват всички продукти за маринатата и хубаво се разбъркват.

2. Скаридите и калмарите се попарват в подсолена вода за 3 минути, отцеждат се и се поставят в приготвената марината.

3. В тенджера се наливат 500 мл вода и след като тя заври, се слагат оризът и шафранът. Овкусява се със солта и захарта. Малко преди оризът да се свари, се добавя и маслото.

4. Скаридите и калмарите се пекат на скара 5–8 минути, изваждат се и се поръсват със ситно нарязаните кайсии, чушки, магданоз, мащерка, пармезанът и се посоляват.

5. Сервира се, като от сварения ориз се оформя канапе и върху него се поставят скаридите и калмарите.

Други рецепти:

Салата скариди с домати
Желе от розов грейпфрут, портокал и скариди
Паеля

И една рецепта за пържени калмари:

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти