Когато си направят среща съставки, родени една за друга, каквито са пилешкото, чесънът и лимонът, без съмнение се получава вкусен резултат, при това примамливо ароматичен, а също и съвсем лек и диетичен.
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
4 скилидки чесън с люспата
1 лимон, нарязан на кръгчета
200 мл бяло вино
2 с. л. зехтин
1 глава броколи, нарязано на розички
250 г чери доматчета
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В тавичка се слагат чесънът, кръгчетата лимон и виното.
Бутчетата се поръсват със сол и черен пипер, намазват се със зехтина и също се подреждат в тавичката. Всичко се слага във фурна, загрята на 190° С за 40 мин.
Изваждат се резените лимон, а скилидките чесън се изстискват в соса.
Добавят се розичките броколи и доматчетата, разбъркват се добре и се слагат във фурната за още 20 мин.
Бутчетата се сервират с броколите и резенчета свеж лимон.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Пилешки бутчета със зелени маслини