Необходими продукти:
1 пиле
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 жълти чушки
100-150 г гъби
2 моркова
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 чаша сухо бяло вино
1 пилешки бульон
дафинов лист
сол
черен пипер
зелен пипер на зърна
червен пипер
брашно
олио
Начин на приготвяне:
Измийте пилето и го нарежете на порции. Овкусете ги със сол, черен и червен пипер. Оваляйте парчетата в брашно и ги изпържете в дълбок тиган. Извадете ги в помощна чиния.
В същия съд сложете нарязания лук и чесън да се запържат леко заедно с нарязаните на лентички моркови. Залейте с виното, добавете стритото бульонче, зеления пипер и дафиновия лист. Върнете парчетата пиле и оставете да се задушават.
Измийте и изчистете чушките и гъбите. Нарежете чушките на ивички, а гъбите – на филийки. Можете да ползвате култивирани или диви гъби.
Въпрос на желание или наличност. Прибавете ги към пилето. Посолете на вкус и оставете ястието да ври 15-20 минути на умерена температура.
В чиния за сервиране направете канапе от зеленчуците, отгоре поставете порция пиле и поръсете с нарязани целина и магданоз.
Лятно пиле
С гъби и зеленчуци
22538