Необходими продукти:
7-8 средно големи картофа
2-3 супени лъжици олио или зехтин
сол, черен пипер, червен пипер и риган
Начин на приготвяне:
Добавим всички подправки при олиото и ги разбъркаме добре. Нарязваме картофите, които сме измили много добре и сме почистили.
Режем ги наполовина. Мажем долната част на картофчетата с подправките и ги слагаме с дупето нагоре, в тавичка, постлана с хартия за печене.
Когато ги наредим, намазваме и горната им част с подправките. Накрая надупчваме с вилица, за да може парата да излиза от тях по-лесно.
Пъхаме ги за 30 - 40 мин. в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна