Необходими продукти (за 4 порции):
4 пилешки пържоли от бутчета (около 1 кг)
За маринатата:
100 мл водка
сок на 1 лимон
10-12 скилидки счукан чесън
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици мед
4 щипки мащерка
4 щипки босилек
4 шипки риган
сол на вкус
сланина за намазване на скарата
За гарнитурата:
зеленчуци, подходящи за печене на скара (лук, картофи, пипер, тиквички, овкусени със зехтин и сол)
Начин на приготвяне:
В купичка смесваме всички продукти за маринатата и разбъркваме добре, за да се смесят. Поставяме месото в сместа и го оставяме да престои за няколко часа, колкото повече, толкова по-добре. След това изпичаме пържолите на скара, която предварително сме намазнили със сланината или с някаква друга мазнина.
Ако има място на скарата, сега е моментът да наредите подправените зеленчуци. Овкусяването на зеленчуците става по следния начин - смесваме зехтина с желаните подправки, разбъркваме хубаво и с помощта на четка намазваме зеленчуците от всички страни.
Ако искате, можете да изпечете картофи или да сервирате месото с друга гарнитура по ваш избор.
Крехки пилешки пържоли
С приказна марината
52534
Необходими продукти