
Поредната впечатляваща рецепта, изпратена ни от наш читател за участие в новата коледна игра на Edna.bg! Включете се и вие
Необходими продукти:
Около 12-15 листа кисело зеле
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 к.ч. стафиди
5 с.л. зехтин
черен пипер
червен пипер
сол
около 2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в зехтина. Добавяме измитият ориз и вода. Разбъркваме. Когато оризът леко омекне и поеме водата, слагаме стафидите, черния и червен пипер и сол на вкус.
Слагаме тази плънка в листата кисело зеле, нареждаме завитите сарми плътно в гювеча, като сме сложили на дъното му няколко зелеви листа, заливаме с вода, която да покрие сармите и запичаме на 180 градуса за около час-час и половина.
Гювечът се слага задължително в студена фурна. Приготвените в гювеч зелеви сарми придобиват апетитна и вкусна коричка.
Рецептата ни е изпратена от Силвия Стоянова
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: