Необходими продукти:
1 консерва риба тон
1 по-голям сварен картоф
1 яйце
1 голяма глава кромид лук
1 стрък зелен лук
прясно смлян черен пипер
1 стрък пресен копър
сол на вкус
брашно (или галета)
Начин на приготвяне:
Отцеждаме течността от консервата (олио или собствен сос) и слагаме рибата и свареният картоф в купа.
Нарязваме двата вида лук на ситно, към тях прибавяме всички останали продукти, за да получим сместа за кюфтетата.
После загряваме тиган с олио на средна към силна степен.
Оформяме кюфтенцата, оваляме ги в брашно или галета и пържим до златисто.
След като ги извадим от мазнината, ги оставяме за малко върху кухненска хартия.
Кюфтета от риба тон и картофи
За да скъсим дистанцията до морската ни почивка
12407