Необходими продукти:
3-4 големи връзки магданоз
2 яйца
1 с.л. брашно
1 скилидка чесън
черен пипер
щипка сода
сол
брашно за овалване
зехтин или олио
Продукти за соса:
1 кофичка кисело мляко
2 скилидки чесън
шепа копър
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете целия магданоз на много ситно. Добавете яйцата, 1 с.л. от брашното и подправките. Размесете всичко с ръка и оставете сместа да почине половин час в хладилника.Гребнете с лъжица от сместа, оформете кюфте с ръце, оваляйте го в брашното, изтупайте излишното количество и изпържете в мазнина, на силен огън, за няколко минути, от двете страни. След това отцедете върху салфетка. По същия начин изпържете и останалите кюфтенца. По желание поднесете кюфтетата с млечно-чеснов сос.