Необходими продукти:
1 кг кайма
1 глава стар лук
1 стрък зелен лук
1 стрък пресен чесън
магданоз
сол
черен пипер
чубрица
кимион
галета за овалване
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на ситно, прибавяме ги към каймата, добавяме подправките и объркваме сместа. Покриваме я с фолио за свежо съхранение и я оставяме в хладилника за около 3-4 часа, може и повече, за да поеме добре ароматите.
Застиламе тава с хартия за печене (за да ни е по-лесно измиването на тавата). Оформяме кюфтета с желаната големина, овалваме ги в галета и ги подреждаме в тавата.
Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути. Все пак по някое време е добре да проверим дали са готови, тъй като по-малките се изпичат и по-бързо.
Кюфтета на фурна
Няма да ти откажа една порция
31114
Необходими продукти