Необходими продукти:
1 кг кайма (50% телешка и 50% свинска)
1 глава стар лук
1 стрък зелен лук
1 стрък пресен чесън
магданоз
сол
черен пипер
чубрица
кимион
галета за овалване
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на ситно, прибавяме ги към каймата, овкусяваме ги с подправките и объркваме месото. Покриваме каймата с фолио за свежо съхранение и я оставяме в хладилника за около 3-4 часа, може и повече, за да поеме добре ароматите.
Застиламе тава с хартия за печене (за да ни е по-лесно измиването й). Оформяме кюфтета с желаната големина, овалваме ги в галета и ги подреждаме в тавата. Печем месото в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути. Все пак по някое време е добре да проверим дали кюфтетата са готови, защото ако са по-малки като размер може да се изпекат и по-бързо.
P.S. Ако желаете, можете да добавите 1 яйце към сместа за каймата.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>