Картофи по родопски

Бързо за приготвяне и засищащо ястие

Картофи по родопски
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

6–7 картофа
100–150 г сирене
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
2 печени червени чушки
3 с. л. олио
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се добре.

2. Лукът и чесънът се нарязват наситно, а чушките – на кубчета.

3. Лукът се запържва в сгорещеното олио за около 2 минути. След това се прибавят чесънът и чушките. Разбърква се, пържи се не повече от 1 минута и се добавят отцедените картофи. Задушава се 3–4 минути, без да се разбърква.

4. Сиренето се нарязва на едри кубчета, прибавя се към останалите продукти и се разбърква. Когато сиренето започне да се разтопява, тиганът се оттегля от огъня. Ястието се сервира топло.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти