Необходими продукти за 4 порции:
6–7 картофа
100–150 г сирене
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
2 печени червени чушки
3 с. л. олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се добре.
2. Лукът и чесънът се нарязват наситно, а чушките – на кубчета.
3. Лукът се запържва в сгорещеното олио за около 2 минути. След това се прибавят чесънът и чушките. Разбърква се, пържи се не повече от 1 минута и се добавят отцедените картофи. Задушава се 3–4 минути, без да се разбърква.
4. Сиренето се нарязва на едри кубчета, прибавя се към останалите продукти и се разбърква. Когато сиренето започне да се разтопява, тиганът се оттегля от огъня. Ястието се сервира топло.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!