Необходими продукти:
1 кг сварени картофи
1 глава ситно нарязан червен лук
1 яйце
сол и чубрица на вкус
За пълнежа:
300 г шунка
200 г кашкавал
2 твърдо сварени яйца
Начин на приготвяне:
Обелваме и намачкваме картофите. Смесваме ги с яйцето, лука, солта и чубрицата на вкус.
Разстиламе полученото пюре на пласт с дебелина 1 см върху намазнено алуминиево фолио. В единия му край нареждаме четвъртинките яйца, а върху тях - кубчетата шунка и кашкавал.
С помощта на фолиото навиваме руло и го прехвърляме в намазнена тава.
Повърхността на рулото намазваме обилно с масло. Печем го до зачервяване.
Картофено руло
С шунка и кашкавал
35164