Продукти:2 кг картофи
350 г шунка
350 г кашкавал
5 яйца
1 и 1/2 водна чаша прясно мляко
олио
черен пипер
сол
копър
Приготвяне:
Сваряваме, обелваме и нарязваме картофите на кубчета (като за мусака), след което ги разделяме на две части. Едната слагаме на дъното на намазнена тава, в която ще печем, и поръсваме със сол и малко олио. Върху тях нареждаме нарязаната на малки кубчета шунка, а най-отгоре рендосваме кашкавала.
Отново добавяме черен пипер, а за финал разстиламе останалите картофи. Запечатваме ястието със смес от яйца, мляко и копър. Печем в умерено загрята фурна около 30-35 минути.
Картофена запеканка с шунка и кашкавал
Никъде не мърдам, докато не я опитам
72015