Необходими продукти за 4 порции:
200 г готова смес за качамак
100–150 г топено сирене
100–150 г синьо сирене
100–150 г кашкавал
1 буркан консервирани домати
1 глава лук
5 скилидки чесън
4 стръка магданоз
сол на вкус
краве масло за намазняване
Начин на приготвяне:
1. Сместа за качамака се изсипва постепенно в 1,4 л вряща подсолена вода, като се бърка непрекъснато. Вари се няколко минути (или се приготвя според упътването на опаковката).
2. Свареният качамак се изсипва в намаслен съд, изравнява се на блат с равномерна дебелина и се оставя да изстине.
3. В подходящ съд се пасират доматите, наситнените лук, чесън и магданоз, сипват се в тенджера на огъня и се варят 5 минути.
4. С помощта на конец блатът качамак се оформя на ромбчета. Сирената и кашкавалът се нарязват на филийки.
5. Дъното на тава се покрива с няколко лъжици доматен сос и върху него се подреждат под лек наклон ромбчета качамак, покриват се с нарязаните сирена и кашкавал, застъпват се със следващи ромбчета, докато се напълни тавата.
6. Залива се с останалия сос и се пече 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!