Качамак с три вида сирене

По нашенски

Качамак с три вида сирене
Снимка: Бон Апети
4.5 от общо 2 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

200 г готова смес за качамак
100–150 г топено сирене
100–150 г синьо сирене
100–150 г кашкавал
1 буркан консервирани домати
1 глава лук
5 скилидки чесън
4 стръка магданоз
сол на вкус
краве масло за намазняване

Начин на приготвяне:

1. Сместа за качамака се изсипва постепенно в 1,4 л вряща подсолена вода, като се бърка непрекъснато. Вари се няколко минути (или се приготвя според упътването на опаковката).

2. Свареният качамак се изсипва в намаслен съд, изравнява се на блат с равномерна дебелина и се оставя да изстине.

3. В подходящ съд се пасират доматите, наситнените лук, чесън и магданоз, сипват се в тенджера на огъня и се варят 5 минути.

4. С помощта на конец блатът качамак се оформя на ромбчета. Сирената и кашкавалът се нарязват на филийки.

5. Дъното на тава се покрива с няколко лъжици доматен сос и върху него се подреждат под лек наклон ромбчета качамак, покриват се с нарязаните сирена и кашкавал, застъпват се със следващи ромбчета, докато се напълни тавата.

6. Залива се с останалия сос и се пече 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти