Необходими продукти:
200 г паста фузили (спираловидна)
300- 400 г спанак или десетина листа лопуш
1 морков
2-3 доматчета чери
10 г куркума
100 г пармиджано (пармезан)
сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте добре и почистете зеленчуците. Морковът настържете наедро, доматчето нарежете на две или три парченца. В тенджера с вряла посолена вода сложете спанака (или лопуша) за няколко секунди и после го изцедeте.
В тефлонов тиган в малко зехтин запържете леко моркова, доматето, добавете щипка сол, куркума и спанака (лопуша), разбъркайте и махнете от огъня. В дълбока тенджера с вряща вода, сложете да се вари пастата (вижте минутите за приготвяне на пастата, указани на опаковката). Изцедете я от водата и прибавете към соса в тигана.
Разбъркайте и сервирайте фузилите, поръсени обилно със ситно настърган пармезан и в комбинация с чаша бяло вино.
Добър апетит!