Продукти:600 г свински шол
сол и черен пипер на вкус
брашно
яйце
натурален корнфлейкс
бадеми
олио за пържене
1 чаена чаша череши от компот
1 кисела ябълка
2 супени лъжици масло
2 зърна карамфил
1 кафена чаша червено вино
1 чаена лъжичка кафява захар или мед
балсамов оцет на вкус
1/2 чаена лъжичка нишесте
Приготвяне:
Нарежете месото на шницели, изтънете ги с чукче и овкусете със сол и пипер. В блендер смелете на трохи корнфлейкса и бадемите. Съотношението е 3 части корнфлейкс към 1 част ядки. Панирайте свинското първо в брашно, после в разбито яйце и накрая оваляйте в хрупкавата смес. Изпържете шницелите в загрято олио. За панировката няма точни мерки, така че ги преценете сами.
Кипнете виното, оцета, карамфила и захарта за 2-3 минути колкото да се изпари остротата на алкохола. Сложете маслото. Посолете и опитайте на вкус. Добавете още захар или оцет, ако е нужно. Сипете плодовете и гответе за допълнителни 2 минути. Нека те останат сурови. Сгъстете ги с нишестето, размито в малко студена вода. Сервирайте шницелите топли с вече изстиналите мариновани череши.
Хрупкаво свинско с мариновани череши
Какво ли ще се получи от тази по-нестандартна вкусова комбинация
16013