Необходими продукти:
600 г пилешки бутчета
1 белтък
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена чаша натрошен корнфлейкс
2 супени лъжици настърган пармезан
1/2 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица соев сос
1/2 чаена чаша брашно
1 и 1/2 чаена чаша олио
Начин на приготвяне:
Измиваме бутчетата, осоляваме ги и ги намазваме със соевия сос. Оставяме ги в хладилника за 30 минути. През това време приготвяме три чинийки – в едната добавяме леко разбитият белтък, овкусен с черен пипер; в другата - слагаме натрошеният корнфлейкс и пармезан; в третата пък - прибавяме брашното.
Овалваме всяко бутче първо в брашно, след това в яйчената смес и накрая в корнфлейкса. Изпържваме месото в силно нагорещено олио, докато стане златисто.
Тъй като бутчетата са сурови отвътре, трябва да ги прехвърлим в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. Внимаваме да не ги прегорим, а ако видим, че точно това се случва - намаляваме печката и ги покриваме с алуминиево фолио.
Хрупкаво пиле с пармезан
На кулинарните находки с любов
16712