Здравейте, днес ще ви научим как да приготвяте здравословни хрупкави пилешки бутчета.
Нужните ни продукти са:
8 Пилешки долни бутчета
За марината ни трябват:
соев сос
лимон
сол
и черен пипер на вкус
Ще ги направим хрупкави с:
галета
картофен чипс
червен пипер на вкус
и 2 яйца
Начин на приготвяне:
Започваме с мариноването на бутчетата.
Добавяме ги в дълбок съд, поливаме ги със соев сос, поръсваме с черен пипер и изстискваме сока от половин лимон върху тях.
Би било идеално, ако ги мариноваме от предната вечер, но да постоят 2 часа - така е достатъчно. Оставяме ги в хладилника да се мариноват.
Докато бутчетата се мариноват, към галетата добавяме червен пипер на вкус и разбъркваме.
Точно сега идва и ред на чипса - трошим го на дребно. Най-лесно става като го сложим между два слоя хартия за печене и отгоре набързо минем с точилка. По този начин няма да се цапате, а и известно количество от мазнината ще остане по хартията. Когато го натрошим хубаво, добавяме и него към галетата и отново разбъркваме обилно. (старателно)
След това идва ред на яйцата, чукваме ги в съд, в който бутчетата могат да се поберат.
Ако нямате достатъчно голяма паничка, и чиния за супа би ви свършила перфектна работа, както на нас.
След като бутчетата са се мариновали, взимаме бутче, потапяме го в яйцата, овалваме го в специалната галета и след това го поставяме върху хартия за печене. За да не се цапате много, препоръчваме да използвате една ръка за яйцата, а другата за галетата.
Когато подредим всички бутчета в тавичката, ги заливаме с малко зехтин и ги пъхаме в предварително загрята на 230 градуса фурна за 30-40 минути. Разбира се, може да ги опържите, ще станат по-бързо, но ще са много по-нездравословни. Хубаво е на всеки 10 минути по време на печенето да ги обръщате.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Припомнете си още:
Пилешки кюфтенца във вълшебна тенджерка