Необходими продукти:
600 г картофи
500 г тиквички
300 г червени пиперки
500 г домати
400 г патладжани
1 глава стар лук
2 скилидки чесън
3 клонки пресен джоджен
50 мл зехтин
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на колелца и ги оставете за 20 минути в силно подсолена вода. Измийте ги и ги отцедете. Нарежете картофите на колелца, като те трябва да са с две идеи по-тънки от другите зеленчуци, защото се готвят по-бавно.
Тиквичките и лука също нарежете на шайби. Наситнете джоджена и чесъна. В голяма купа разбъркайте всички зеленчуци без доматите, добавете джоджена и чесъна и овкусете със сол и черен пипер.
Изсипете зеленчуците в глинен гювеч, наредете доматите отгоре и залейте със зехтин. Печете гювеча около час и половина на 170 градуса. За по-сигурно, проверявайте картофите с вилица.
Гръцки гювеч
Ех, че полезно
33947
Необходими продукти