Хресвате подлютени манджички? Значи следващата рецепта е специално за вас и трябва да я изпробвате!
Необходими продукти:
3 сушени чушки
300 гр кайма
2 чаши нарязани гъби - портобелло или печурки
1 глава лук, нарязан на ситно
3 скилидки чесън, смачкан или нарязан на дребно
2 червени чушки, нарязани на дребно
2 чаени чаши сварен черен боб - може и от консерва
2 супени лъжици доматена паста
настърган кашкавал
силантро или магданоз
тортиля чипс.
Начин на приготвяне:
Сварете сухите чушки цели в около две чаени чаши вода за 5 минути, колкото да омекнат. Пасирайте ги заедно с течността. Запържете каймата в малко зехтин. След това гъбите. Добавете към тях лука, пресните чушки и чесъна. Изсипете доматената паста, боба и пасираните чушки. Оставете да ври на бавен огън около 10 минути.
Сервирайте в чиния, върху подложка от тортиля чипс, посолете с настърган кашкавал или сирене чедър и силантро или магданоз.