Необходими продукти:
около 700-800 г пресни свински ребърца
1 кг сладки (пресни) картофи
сол
пипер меланж
зехтин
За маринатата:
5 супени лъжици кетчуп
5-6 супени лъжици гъст готов барбекю сос
чили пипер на вкус
пипер меланж
сол на вкус
зехтин
риган
1 супена лъжица меласа
1 супена лъжица мед
Начин на приготвяне:
Нарежете ребърцата и ги мариновайте в дълбока купа с посочените продукти. Оставете ги да престоят, покрити с найлон, в хладилника - за минимум 5 часа, най-добре за цяла нощ.
След като ребърцата са готови, нарежете картофите, осолете ги, поръсете ги с пипер меланж, полейте ги със зехтин и ги разбъркайте.
По желание можете да сложите и прясна мащерка. Подредете върху тях маринованите ребърца. Печете ястието на 200 градуса до готовност (без да покривате с фолио), като поне 3-4 пъти намазвате ребрата с отделения сос по време на печенето.
Глазирани ребърца
Със сладки картофи
12280