Необходими продукти:4 филета от пъстърва
6 филийки стар хляб
стрък босилек
6 супени лъжици зехтин
сол
пипер
зелена салата или картофи (гарнитура по желание)
Начин на приготвяне:
Отстранете коричките от хляба и го натрошете, добавете листата от босилек, нарязани на ситно, заедно със зехтина и разбъркайте добре. Запечатайте филетата от двете страни в нагорещен тиган за около минута.
Поставете пъстървата с кожата надолу в удобен съд, покрит с хартия за печене, и подправете със сол и черен пипер. Покрийте рибата със сместа от хлебни трохи и босилек и с лек натиск фиксирайте върху филетата. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около пет минути. По желание може да гарнирате със зелена салата или варени картофи.
Филетирана пъстърва с босилек
Даваме зелена светлина на бързите и вкусни ястия
24225