Необходими продукти:
500 г фетучине или друг вид паста
125 г броколи
350 г морски дявол
2 скилидки чесън
125 мл сухо бяло вино
100 г синьо сирене
зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Разчупвате броколито на розички и го слагате в сито, а ситото в тенджера на котлона, в която има вряща вода. Така броколито се вари на пара и остава витаминозно. Разбира се, може направо да се свари в подсолена вода, важно е като е готово да се изсипе в ледена вода, за по-сигурно във вода с кубчета лед в нея, по този начин процесът на топлинна обработка се прекъсва и броколито запазва свежия си зелен цвят.
Морският дявол се почиства и се нарязва на хапки, след което се леко се запържва в зехтина заедно с чесъна и се подправя със сол и черен пипер. Добавя се бялото вино и се изчаква докато рибата е готова, маха се от огъня и се добавя вече готовото броколи.
Ако обичате пастата с повече сос, можете да сложите и малко сметана заедно с бялото вино. Пастата се сварява в подсолена вода по познатия начин и се добавя към рибната смес. Остава само синьото сирене да се нареже на кубчета, добавя се към пастата и се сервира и изяжда веднага.